Кім Чен Ин закликав свою партію не послабляти боротьбу з коронавірусом на зʼїзді, переповненому людьми без масок

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кім Чен Ин закликав свою партію не послабляти боротьбу з коронавірусом на зʼїзді, переповненому людьми без масок

ryongnamsan.edu.kp

Голова КНДР Кім Чен Ин впереше за останні тижні з’явився на людях і оголосив перемогу над пандемією коронавірусу. Він закликав не послабляти карантин і суворо дотримуватись норм антиепідемічної безпеки. Про це він заявив на з’їзді Робітничої партії Кореї, де всі делегати сиділи близько один до одного і без захисних масок.

Про це повідомляє Університет імені Кім Ір Сена.

Кім Чен Ин запропонував обговорити наслідки останніх шести місяців пандемії коронавірусу та антиепідемічних заходів у країні. За його словами, КНДР перемогла коронавірус.

«Ми старанно запобігли вторгненню злоякісного вірусу і зберегли стабільну протиепідемічну ситуацію, незважаючи на світову кризу здоров’я, що є яскравим успіхом, досягнутим далекоглядним керівництвом ЦК партії та високим почуттям вільного духу, проявленим усіма людьми, які діють як один за наказом ЦК партії», — цитує диктатора сайт університету імені його діда.

Ин додав, що через коронавірусну кризу в сусідніх країнах слід не тішитись власними успіхами, а посилити антиепідемічні заходи та ні в якому разі не забувати про пильність і безпеку.

На фотографіях із заходу можна побачити лідера країни без звичного чорного піджака, а також без медичної маски. Так само без масок, впритул один до одного сиділи й десятки делегатів.

ryongnamsan.edu.kp

Як повідомляє CNN, від дипломатичних джерел у Пхеньяні відомо, що на вулицях усі носять маски і дотримуються певної дистанції. Життя в північнокорейській столиці потроху відновлюється, зокрема вже відновили роботу будівельники, відкрились крамниці та готелі.

Урядовці КНДР вірять, що тримають коронавірус під контролем як мінімум у Пхеньяні, проте нікому з дипломатів не відомо про випадки тестування населення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, усього в країні перевіряли близько тисячі людей, і не отримали жодного позитивного тесту на коронавірус.

У кожній країні Азії відомо про щонайменше один випадок зараження, проте в КНДР офіційно хворих немає. Експерти вважають дуже малоймовірним, що вірус оминув цю країну, і переконані, що він так чи інакше потрапив через кордон з Китаєм, на якому поширена контрабанда. На китайській стороні біля кордону, принаймні, були зафіксовані випадки захворювання.

На переконання експертів, слабка система охорони здоров’я КНДР з населенням у 25 млн залишає країну вразливою перед пандемією навіть попри термінове закриття всіх кордонів, що було зроблено ще на початку коронавірусної кризи в світі.