Міністр охорони здоровʼя Степанов: Загального посилення карантину при 60 хворих на 100 тисяч населення в Україні не буде

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Міністр охорони здоровʼя Степанов: Загального посилення карантину при 60 хворих на 100 тисяч населення в Україні не буде

Barcroft Media / Contributor

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив, що карантин в Україні не будуть посилювати, навіть якщо показник захворюваності буде 60 на 100 тисяч людей.

Про це він сказав на брифінгу 3 липня.

«Зараз ми знаходимось на рівні 59,7 на 100 тисяч населення. Ми використовували цей показник виключно для проведення ЗНО. Якщо б станом на 22 червня цей показник перейшов до 60, тоді б ми приймали рішення щодо перенесення зовнішнього незалежного оцінювання», — сказав Степанов.

Міністр охорони здоровʼя нагадав, що в Украні діє адаптивний карантин, «коли в залежності від ситуації в регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи», а значить — регіони можуть самостійно приймати рішення щодо послаблення або посилення карантину.

«Найбільш напружена ситуація спостерігається у західних регіонах — Волинській, Закарпатській, Львівській та інших областях. Всього 11 регіонів в Україні, де показники зараз перевищують (норму). Головні санітарні лікарі цих областей зробили подання щодо посилення обмежувальних заходів», — сказав Степанов.