Прем’єр Індії вирушив до спірного прикордонного регіону з Китаєм. Під час сутичок там загинули десятки військових

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вилетів до спірного із Китаєм регіону Ладакх. Кілька тижнів тому там сталися смертельні сутички між індійськими та китайськими прикордонниками.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що Моді постійно зазнавав критики за слабку реакцію на інцидент на кордоні, коли у ході сутичок із китайцями загинули індійські прикордонники.

Прем’єр Індії здійснив візит на військову базу неподалік міста Німу у регіоні Ладакх. Разом із ним були головнокомандувач індійської армії Маной Мукунд Нараване та голова Генштабу Біпін Рават.

Під час свого звернення до військових у регіоні Моді зазначив, що Індія втричі збільшила витрати на розвиток прикордонної інфраструктури. Також він розповів, що «епоха експансіонізму» вже минула, а історія завжди доводила, що експансіоністи зазнавали поразки.

  • У 1962 році почалася китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання про лінію кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Вранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових в результаті прикордонного конфлікту в регіоні Ладакх. Незабаром стало відомо про загибель 20 індійських прикордонників.
  • Китай почав будівництво доріг і дамби на території Індії після чергового прикордонного конфлікту.