Українську фармацевтичну компанію, яка рекламувала ліки «від коронавірусу», оштрафували на пів мільйона гривень

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Українську фармацевтичну компанію, яка рекламувала ліки «від коронавірусу», оштрафували на пів мільйона гривень

Paul Biris / Getty Images

Антимонопольний комітет України оштрафував фармацевтичну корпорацію «Юрія-Фарм» на 528 тисяч гривень за те, що компанія поширювала у рекламному ролику свого препарату неправдиву інформацію про його здатність боротися з коронавірусами.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

У повідомленні зазначають, що «Юрія-Фарм» вчинила порушення, передбачене статтею 15 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції». Компанія розмістила рекламний ролик лікарського засобу «Декасан», у якому йшлося, що препарат «діє на всі складні віруси, включаючи коронавіруси».

«Однак жодної інформації про такі властивості в інструкції «Декасану» не було. Так само були відсутні будь-які клінічні дослідження, які б підтвердили лікувальний або профілактичний ефект препарату щодо хвороби COVID-19. Також дані про лікування або профілактику коронавірусу цим засобом не відповідають офіційній інформації ВООЗ і Міністерства охорони здоров’я», — пишуть у повідомленні.

За це порушення впродовж двох місяців з дня одержання рішення «Юрія-фарм» має сплатити штраф у розмірі 528 тисяч гривень.