У Берліні відбудуться переговори у «нормандському» форматі. Туди полетіла українська делегація на чолі з віцепрем’єром Резніковим

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Українська делегація на чолі з віцепрем’єром і міністром з реінтеграції окупованих територій Олексієм Резніковим вирушила до Берліну, де відбудуться переговори у «нормандському» форматі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Також у складі делегації є голова ОП Андрій Єрмак, оскільки планується зустріч зовнішньополітичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Російські ЗМІ також повідомляють, що до Берліну прилетів кремлівський куратор щодо Донбасу — заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Німецьке видання Spiegel отримало робочий документ російської делегації до цієї зустрічі. Під час переговорів Росія вимагатиме від України до 6 липня надати проєкт змін до української Конституції щодо особливого статусу окупованих територій. Також росіяни вимагатимуть пришвидшити імплементацію «формули Штайнмаєра» в українське законодавство. До цієї ж дати мають бути подані й списки полонених, яких Україна хоче повернути на підконтрольні території.