«Слуга народу» ініціювала позачергове засідання Ради. Хочуть проголосувати за відставку глав Нацбанку й Антимонопольного комітету

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Фракція «Слуга народу» ініціювала позачергове засідання Верховної Ради на 3 липня, на ньому хочуть розглянути питання про відставку глави Національного банку Якова Смолія та глави Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Про це повідомила заступниця глави фракції Євгенія Кравчук у Facebook.

«Рада досі заблокована опозицією розглядом правок до закону про гральний бізнес. Через вузькі політичні інтереси ми не змогли проголосувати жодного іншого закону. Тому ініціювали з колегами зі «Слуги народу» проведення сьогодні позачергового засідання. Достатню кількість підписів зібрали — 160», — написала Кравчук.

За її словами, серед питань — важливі законопроєкти щодо боротьби з коронавірусом, можливість випускникам з окупованих територій вступати в українській виші без ЗНО, а також кадрові питання — відставка глав Нацбанку й АМКУ.

  • ЗМІ днями повідомили, що глава АМКУ Юрій Терентьєв написав заяву у відставку «під тиском» президента Володимира Зеленського. Згодом у ЗМІ зʼявилися повідомлення про те, що Терентьєв просить спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова відкликати свою заяву про відставку.
  • 1 липня голова НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку. Причиною він зазначив «систематичний політичний тиск». Наступного дня президент Володимир Зеленський зареєстрував проєкт постанови про звільнення Смолія. Профільний комітет Ради підтримав відставку.