Колишній голова Кіровоградської ОДА Балонь вийде із СІЗО. За нього внесли заставу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Колишній голова Кіровоградської ОДА Балонь вийде із СІЗО. За нього внесли заставу

Facebook / Андрій Балонь

Колишній голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Балонь вийде з СІЗО, оскільки за нього внесли заставу в повному розмірі.

Цю інформацію «Бабелю» підтвердили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

За підозрюваного внесли 10,1 млн гривень застави. У пресслужбі суду також уточнили, що другий фігурант справи — Сергій Шевченко, який керував патронатною службою Кіровоградської ОДА теж вийде із СІЗО, оскільки за нього теж внесли заставу — 5 мільйонів гривень.

  • Увечері 25 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря в розмірі 1,8 мільйона гривень. Разом з ним затримали і спільника.
  • За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного з обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не «створювати йому перешкод» у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший у розмірі 100 тисяч гривень Балонь зі спільником отримав у червні 2020 року. Під час отримання другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.
  • 27 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню. Його взяли під варту на 2 місяці з можливістю застави у 10 мільйонів гривень.
  • У той же день президент Володимир Зеленський офіційно звільнив Андрія Балоня.