Суд у Москві оштрафував опозиціонерів майже на 8 мільйонів рублів. Вони мають відшкодувати витрати поліції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд у Москві оштрафував опозиціонерів майже на 8 мільйонів рублів. Вони мають відшкодувати витрати поліції

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

Симоновський районний суд Москви зобовʼязав працівників Фонду боротьби з корупцією (ФБК) та інших активістів оплатити роботу поліції та витрати на техніку на двох акціях влітку 2019 року. Про це повідомляє російська служба Deutsche Welle.

На користь Головного управління поліції у Москві з Любові Соболь, Івана Жданова, Олексія Навального, Володимира Мілова, Олександра Соловйова та Іллі Яшина стягнуть майже 3,4 мільйони рублів. За акцію 3 серпня суд зобовʼязав співробітників ФБК Любов Соболь і Георгія Албурова виплатити ще близько 4,7 мільйона рублів.

  • 27 липня 2019 року у Москві влаштували масовий протест через недопуск опозиціонерів до виборів. Тоді правоохоронці затримали понад тисячу активістів, які брали участь у масових протестах. Ще до початку протестів у активістів і опозиціонерів провели обшуки та деяких затримали.
  • 3 серпня в Москві почалася чергова масова акція з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів. Під час протестів затримали понад 800 осіб, а в розгоні мітингу брав участь ексначальник київського полку «Беркут» Сергій Кусюк.