ДУС орендувало велосипеди, на яких Зеленський катався з журналістами, за 41,5 тис. грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ДУС орендувало велосипеди, на яких Зеленський катався з журналістами, за 41,5 тис. грн

Facebook / Володимир Зеленський

Державне управління справами орендувало велосипеди, на яких президент Володимир Зеленський катався з представниками кількох ЗМІ на День журналіста. За це заплатили 41 тисячу 530 гривень.

Про це свідчать дані, розміщені на Prozorro.

Інформацію про закупівлю «Послуги з використання предметів спортивного призначення (велосипедів), необхідні при проведенні заходів і офіційних прийомів за участю президента» на сайті оприлюднили майже через місяць — 1 липня.

Скриншот

Контракт виконував ФОП Олексій Кушка. Журналіст програми «Схеми» Валерія Єгошина повідомила у Facebook, що Кушка також є співвласником популярних у Києві сервісів оренди велосипедів. День оренди велосипеду, на якому катався Зеленський, коштує 400 грн.

  • 6 червня, на День журналіста, Зеленський організував зустріч з представниками кількох ЗМІ. Захід відбувся в селі Залісся Київської області, де президент і журналісти разом покаталися на велосипедах.
  • Тоді на зустрічі Зеленський заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен довести до кінця справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. «Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він справді потужний міністр», — сказав тоді Зеленський.