Рада виділить додаткові два мільярди гривень на подолання наслідків повеней у західних регіонах України

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, який передбачає виділення додатково 2 мільярдів гривень на подолання наслідків повеней у західних регіонах країни. Відповідний законопроєкт підтримали 350 депутатів.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу».

«Виділені гроші підуть на відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури, а також на матеріальну допомогу місцевим мешканцям, яким повені завдали збитків. Ми не урізаємо інші важливі статті бюджету, а беремо кошти на допомогу людям від перевиконання плану надходжень зі сплати ПДВ», — пишуть у повідомленні.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що повені на заході України припиняться «уже сьогодні-завтра».