В Україні створять резерв кандидатів на держслужби. Рада проголосувала за закон

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада у другому читанні і в цілому проголосувала за законопроєкт № 3491, який передбачає створення резерву кандидатів у державні службовці.

Згідно з пояснювальною запискою, його мета — використати професійний потенціал кандидатів на посади, які набрали найбільшу кількість балів, беручи участь у конкурсах, але не були схвалені конкурсною комісією.

В Україні сформують базу кандидатського резерву на Єдиному порталі вакансій державної служби. Завдяки їй кандидати будуть автоматично отримувати запрошення на участь у конкурсах на інші посади в держоргани, якщо їх компетентність відповідає вимогам.

Дані про кандидатів будуть зберігатися в базі протягом одного року (з дати опублікування інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу).

  • Сьогодні, 3 липня, Верховна Рада звільнила з посади голови Нацбанку Якова Смолія і тимчасово призначила на його місце Катерину Рожкову.
  • Також Рада відправила у відставку голову Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва. ЗМІ днями повідомили, що глава АМКУ Юрій Терентьєв написав заяву про відставку «під тиском» президента Володимира Зеленського. Згодом у ЗМІ зʼявилися повідомлення про те, що Терентьєв просить спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова відкликати свою заяву про відставку.