Івано-Франківській області виділили 480 млн гривень, у першу чергу виплати отримають постраждалі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд перерахував на казначейський рахунок Івано-Франківської області 480 млн гривень для ліквідації наслідків повеней та виплати допомоги постраждалим.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

З цих грошей першочергово виплатять компенсації постраждалим. Сімʼї загиблих отримають по 200 тисяч гривень за кожного загиблого, власники повністю зруйнованих будинків отримають по 300 тисяч грн на сімʼю, відселені сімʼї, оселі яких постраждали, отримають по 50 тисяч на сімʼю, власники пошкоджених повінню будинків отримають по 20 тисяч грн на сімʼю.

Перші виплати люди отримають на наступному тижні.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали греблі та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Чернівці оцінили збиток в 21 млн гривень.