У Великій Британії супермаркети відмовляються від продуктів з кокосів — мавп змушують їх збирати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Великій Британії супермаркети відмовляються від продуктів з кокосів — мавп змушують їх збирати

Olivier Guillard / Unsplash

Низка мереж супермаркетів у Великій Британії відмовилися від продажу кокосового молока і кокосової води після інформації про те, що в Таїланді виявили ферми, на яких мавп змушують збирати кокоси.

Про це пише BBC.

Від продуктів з кокосів відмовилися такі мережі, як Waitrose, Ocado, Co-op і Boots. Як пише видання, подруга премʼєр-міністра Бориса Джонсона Керрі Сіммонс, відома за своєю зоозахисною діяльністю, закликала приєднатися до бойкоту відому мережу Tesco. У мережі заявили, що їхній власний бренд з виробництва кокосового молока не використовує працю мавп для збору кокосів.

Про що йдеться?

Організація РЕТА (People for the Ethical Treatment of Animals, Люди за етичне ставлення до тварин) виявила в Таїланді вісім ферм, де утримувалися мавпи, яких змушували збирати кокоси. Вважається, що ці тварини здатні збирати до тисячі кокосів на день, а людина — тільки 80.

Крім того, на фермах виявили «школи», де тварин вчили кататися на велосипедах або грати в баскетбол для розваги туристів. Багатьох з цих тварин ще дитинчатами виловлюють у дикій природі, садять на ланцюг або в клітки.

«PETA закликає порядних людей ніколи не підтримувати використання мавпячої праці, уникаючи кокосових продуктів з Таїланду», — підкреслили в організації.