«Мені сказали: «Ти балотуєшся»: в. о. міністра освіти Шкарлет пояснив, чому був депутатом від Партії регіонів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що балотувався до Чернігівської облради від Партії регіонів у 2010 році, тому що його поставили перед фактом чиновники з ОДА, а відмовити він не міг, оскільки хвилювався за долю свого університету.

Про це Шкарлет розповів у інтерв’ю «Лівому берегу».

«У 2010-му році мене обрали ректором, в травні я почав виконувати свої обов’язки. У вересні люди з керівництва обласної адміністрації мені сказали: «Ти балотуєшся». Попит на рейтингових політиків завжди був, є і буде», — розповів він.

За його словами, університет є державною установою і повністю залежить від влади. А тому він не міг відмовитися від балотування.

«Я не хотів ризикувати — якщо в цій політичній частині ти відмовляєшся від чогось, значить, завтра страждати буде, можливо, весь колектив», — вважає Шкарлет.

Також в. о. міністра освіти заявив, що ніколи не казав про те, що начебто підтримує Партію регіонів та поділяє її цінності ще з 2004 року. Він пояснив, що у 2004 році мав лише рік досвіду ректором приватного університету, а в 2007—2009 роках взагалі активно співпрацював із Миколою Томенком.

«Я не давав це інтерв’ю. Можливо, там є питання, які мені ставили, але цей абзац я взагалі не пам’ятаю», — запевнив Шкарлет.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. У тому ж році Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Попри це після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.

  • Більшість депутатів у Верховній Раді не підтримали кандидатуру Шкарлета. Комітет Ради не зміг визначитися щодо його призначення, оскільки голоси розділилися порівну.
  • 25 червня Шкарлета все ж призначили очільником Міносвіти — поки виконувачем обовʼязків.