Президент Бразилії наклав вето на закон про обовʼязкове носіння масок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Президент Бразилії наклав вето на закон про обовʼязкове носіння масок

Ricardo Moraes-Pool / Getty Images

Президент Бразилії Жаїр Болсонару наклав вето на закон про обовʼязкове носіння масок в громадських місцях. Про це повідомляє BBC.

Проте президент залишає масочний режим у автобусах і таксі.

Болсонару відмовляється визнавати серйозність спалаху COVID-19 у Бразилії — нещодавно він назвав коронавірус «легкою застудою».

Вето президента ще може скасувати Національний конгрес Бразилії.

23 червня суд зобовʼязав його носити маску у громадських місцях столичного федерального округу, а також у самому місті Бразиліа. У разі порушення голові держави, а також іншим чиновникам, загрожує штраф у 2 000 реалів, що становить близько $390. Цю суму вони повинні будуть заплатити за кожен день порушення заборони.

  • Бразилія станом на сьогодні посідає друге місце в світі після США за кількістю хворих на коронавірус — понад 1,5 мільйона підтверджених випадків захворювання. Жертвами COVID-19 у країні стали майже 52 тисячі осіб.
  • При цьому в Бразилії, попри розпал пандемії, послабили карантин.
  • Муніципальна похоронна служба найбільшого мегаполісу Бразилії Сан-Пауло вирішила звільнити місця на кладовищах для жертв коронавірусу. На кладовищах будуть розкопувати могили людей, які померли не менше ніж три роки тому.