ВООЗ змінила офіційну хронологію виявлення коронавірусу. Про перші випадки хвороби їй повідомила не китайська влада

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоров’я змінила офіційну хронологію виявлення коронавірусу в Китаї. Про перші випадки нетипової вірусної пневмонії вона дізналася від власних представників.

Про це пише The Guardian.

У першій версії, яку ВООЗ оприлюднила ще на початку квітня, було вказано, що про випадки нетипової вірусної пневмонії повідомила влада міста Ухань. Однак там не згадувалось, як саме ця інформація потрапила до ВООЗ.

В оновленій же версії вказується, що інформацію ВООЗ передали представники її ж місії в Китаї. Вони знайшли повідомлення на вебсайті комісії з охорони здоров’я Уханю про випадки вірусної пневмонії і повідомили про це в головний офіс 31 грудня.

Того ж дня ВООЗ отримала схожу інформацію від міжнародної мережі епідеміологічного нагляду ProMed, яка також виявила спалах пневмонії в Ухані.

Після цього 1 та 2 січня ВООЗ зверталася до офіційної влади Китаю із проханням надати інформацію про ці випадки. 3 січня Китай надав відповідь.

  • Всесвітня організація охорони здоров’я відрядить своїх експертів до Китаю для розслідування походження нового коронавірусу.
  • Президент США Дональд Трамп пригрозив назавжди зупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), якщо та не проведе внутрішні реформи. Він вважає, що ВООЗ покривала провину Китаю в поширенні коронавірусу. Він стверджує, що глава КНР Сі Цзіньпін чинив тиск на ВООЗ, щоб та не оголошувала спалах вірусу надзвичайною ситуацією.