Зеленський відвідав місце затоплення танкеру Delfi в Одесі й наказав прибрати його до кінця липня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський відвідав місце затоплення танкеру Delfi в Одесі й наказав прибрати його до кінця липня

Олександр Населенко / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський наказав до кінця липня прибрати із одеського пляжу «Дельфін» затонулий у 2019 році танкер Delfi.

Про це він заявив під час візиту до місця затоплення судна.

Голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що за рішенням прокуратури танкер мають прибрати його власники до 20 липня. Представники ж компанії, якій належить Delfi, заявили, що не могли зробити це раніше через погоду, а зараз, швидше за все, не встигнуть до визначеної дати.

«Я вам кажу свою особисту думку. Це ганьба для країни і для Одеси зокрема. У нас зараз є остання дата, тому я вас дуже прошу, до 20-го числа [до 20-го липня] приберіть це судно», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що якщо до цієї дати танкер не приберуть, то на місце затоплення прибудуть спеціалісти з Києва, які цим займуться, не зважаючи на законність.

«Якщо не здатні прибрати, ми відправимо всіх — МНС державного рівня, все — розріжете, відвезете, вже нікого не цікавитиме, закон або не закон. Зараз те, що ось тут, у людей під час пляжної відпустки... Ми з листопада показуємо, чесно кажучи, що імпотентна влада», — заявив президент.