На честь Дня незалежності США Трамп зібрав понад 7 тисяч своїх прихильників біля гори Рашмор. Більшість із них були навіть без масок

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На честь Дня незалежності США Трамп зібрав понад 7 тисяч своїх прихильників біля гори Рашмор. Більшість із них були навіть без масок

Twitter / Melania Trump

Президент США Дональд Трамп на честь Дня незалежності країни зібрав понад 7 тисяч своїх прихильників на урочистості біля гори Рашмор. Усе це відбувалося на тлі пандемії коронавірусу, темпи поширення якого в Штатах є найбільшими і б’ють всі рекорди.

Про це пише Reuters.

Виступ Трампа тривав під відкритим небом. Переважна більшість його прихильників були без масок та майже не дотримувались правил соціальної дистанції. Сам президент США також був без маски.

Він заявив, що антирасистські протести в США загрожують політичній системі країни.

«Ця культурна революція лівого крила покликана повалити американську революцію. Наших дітей навчають у школі ненавидіти власну країну», — зазначив Трамп.

Під час урочистостей над горою Рашмор пролітали американські винищувачі та запускали салют. Цього не було з 2009 року через екологічні проблеми. Корінні американці штату Південна Дакота навіть блокували рух до монументу, аби не допустити заходів Трампа через високі ризики поширення коронавірусу та святкування Дня незалежності у США у визначних для них місцях. Деяких із них було затримано.