Зеленський звернувся до Авакова та Венедіктової через стрілянину в Києві. Вимагає припинити насильство на вулицях

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генеральної прокурорки Ірини Венедіктової припинити подальшу ескалацію насильства на вулицях країни.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський повідомив, що останні випадки порушення громадського порядку із застосуванням зброї та напади на громадян викликають «серйозну стурбованість».

«Вимагаю від Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ системної та злагодженої координації в роботі, спрямованої на недопущення ескалації насильства на вулицях країни, вжиття зрозумілих та ефективних превентивних заходів для запобігання цьому та забезпечення мирного й спокійного життя громадян України», — закликав президент.

  • Уранці 4 липня на території літнього майданчика біля ТРЦ на вулиці Басейній у Києві сталася бійка із застосуванням зброї, внаслідок чого постраждали троє людей.
  • Поліція встановила, що між двома компаніями виник конфлікт, який переріс у бійку, під час якої один із учасників дістав зброю та кілька разів вистрілив. Внаслідок інциденту одна з учасниць отримала поранення ноги, ще двоє учасників отримали ножові поранення — їх шпиталізували.