Справа Шеремета: у підозрюваних почалися проблеми зі здоров’ям

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа Шеремета: у підозрюваних почалися проблеми зі здоров’ям

УНІАН

У підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко почалися проблеми зі здоров’ям. Вони перебувають у СІЗО вже понад 200 днів.

Про це «Громадському радіо» розповів адвокат Антоненка Станіслав Кулик та цивільний чоловік Кузьменко Петро Киян.

За словами Кияна, у Юлії Кузьменко з’явилися збої ритму серця та проблеми з тиском. «У зв’язку з тим, що дуже висока температура в камері — вона не провітрюється, вікна не відчиняються — починаються збої ритму серця та проблеми з тиском і суглобами, і вони з кожним днем накопичуються і погіршуються. 206 днів у темній камері — це дуже багато», — наголосив Киян.

Адвокат Кулик розповів, що його підзахисному Антоненку вже близько тижня не надають меддопомогу.

«У нього болить нога і там щось із судинами та венами, я не медик, точно не скажу, і ми, звісно, пишемо відповідні клопотання і заяви, але поки що йому медичну допомогу так і не надали», — розповів Кулик.

4 липня у Києві відбулася акція під назвою «200 днів брехні» на підтримку підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета — Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко і військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугарь — поплічником.
  • У провадженні тепер зазначають, що Кузьменко заклала вибухівку разом із Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона і закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.