У Міносвіти розробляють варіант змішаної форми навчання з 1 вересня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Міносвіти розробляють варіант змішаної форми навчання з 1 вересня

Соколовська Інна / УНІАН

У Міністерстві освіти та науки розробляють запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн, чи відвідування школи змінами.

Про це в. о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю LB.ua.

Він пояснив, що не уявляє собі, «яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас». «Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі», — розповів Шкарлет.

За його словами, у відомстві опрацьовують запасні варіанти. «Можливо, буде змішана форма відвідування школи — частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти у зміни ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію», — наголосив Шкарлет.

Він додав, що спілкувався з великою кількістю батьків, які проти дистанційної освіти. «Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання — буде соціальне сирітство», — сказав глава Міносвіти.

  • Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що потрібно вже готуватися до дистанційного навчання у школах восени. За його словами, існує ймовірність того, що і з вересня у школах продовжиться дистанційне навчання. А тому вже сьогодні потрібно готуватися до нього та шукати технічні можливості.
  • У Кабінеті міністрів поки немає рішення, чи з 1 вересня учні підуть до школи, чи ще залишаться на дистанційному навчанні.
  • Наприкінці травня на сайті президента Володимира Зеленського зʼявилася петиція щодо заборони дистанційної освіти в усіх навчальних закладах. Петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.