В Австрії застрелили уродженця Чечні, який критикував Кадирова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Австрії застрелили уродженця Чечні, який критикував Кадирова

Скриншот

У передмісті Відня 4 липня застрелили уродженця Чечні Маміхана Умарова, відомого як «Анзор з Відня», який публічно критикував главу Чечні Рамзана Кадирова. За підозрою у вбивстві Умарова теж затримали уродженця Чечні.

Про це повідомляють видання «Кавказ.Реалии» і «Кавказский узел».

Видання APA повідомляє, що вбивство сталося ввечері біля торгового центру G3 у місті Герасдорф, розташованому недалеко від Відня. Видання не вказує ім’я та прізвище вбитого та інші деталі, але пише, що це був громадянин Росії, який просив політичного притулку в Австрії.

Поліція вже затримала підозрюваного у вбивстві в місті Лінц. При затриманні він не чинив опору, повідомили правоохоронці.

Інше австрійське видання, OE24, також пише, що і той, хто стріляв, і вбитий були з Чечні. Видання додає, що вбитий, якому недавно надавався державний захист у звʼязку з погрозами, був «політичним противником лідера Чечні Рамзана Кадирова».

Анзор Умаров відомий як жорсткий критик Кадирова. Він вів чеченською мовою канал на YouTube «Анзор з Відня», підписниками якого були 12,6 тисячі користувачів. Останнє відео на його каналі було опубліковано 3 липня. За два дні воно набрало понад 167 тисяч переглядів.