Репер Каньє Вест знову заявив про намір балотуватися у президенти США. Маск уже його підтримав

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Репер Каньє Вест знову заявив про намір балотуватися у президенти США. Маск уже його підтримав

Taylor Hill / FilmMagic

Репер Каньє Вест оголосив про намір балотуватися на посаду президента США, але не уточнив, у якому році збирається запропонувати свою кандидатуру. Про це він написав у Twitter.

«Ми повинні реалізувати обіцяну Америку, вірячи в Бога, обʼєднавши наше бачення і побудувавши наше майбутнє. Я балотуюся на посаду президента Сполучених Штатів!» — написав репер.

Вест додав у своєму твіті тег #2020VISION, тому цілком можливо, що йдеться про цьогорічні вибори. Його дружина, Кім Кардашʼян, відповіла на твіт американським прапором.

На твіт репера відреагував засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск, який запевнив Веста, що підтримує його. «Повністю підтримую», — написав Маск.

The Guardian пише, що поки невідомо, чи репер офіційно подав документи на реєстрацію на вибори. Видання уточнює, що у деяких штатах ще не закінчився термін реєстрації незалежних кандидатів.

У 2015 році під час церемонії вручення нагород MTV Video Music Awards Вест заявляв, що збирається в 2020 році балотуватися в президенти США. Тоді він виступив з промовою, в якій анонсував свої президентські амбіції.

  • Каньє Вест, широко відомий своєю підтримкою президента США Дональда Трампа, після вбивства Джорджа Флойда, яке призвело до протестів по всій Америці, позбувся колекції президентських червоних кепок «Зробимо Америку знову великою» і пожертвував $2 млн, зокрема на підтримку дочки Флойда. Також Вест особисто долучився до акцій проти поліцейської жорстокості у Чикаго.
  • В останні роки Веста багато критикували через його підтримку президента Трампа. Зокрема, у 2018 році він особисто приходив до Овального кабінету у Білому домі, де обійняв президента і заявив, що любить його.