У Японії через повені загинули близько 30 осіб

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Японії внаслідок повеней і зсувів, які почалися через сильні дощі на півдні країни, загинули або вважаються загиблими щонайменше 34 людини.

Про це пише Associated Press.

До операції з порятунку людей в регіоні Кумамото залучили човни і вертольоти, в ній брали участь більше 40 тисяч військовослужбовців і працівників берегової охорони. Великі ділянки вздовж річки Кума затопило, внаслідок чого будинки і транспорт опинились майже під водою.

Зсуви врізалися прямо в будинки, змушуючи людей бігти на дахи і кликати рятувальників.

Зокрема, вода і бруд потрапили в будинок для людей похилого віку, де перебували щонайменше 65 жителів і 30 осіб персоналу.

В результаті загинули 18 осіб, ще 16 вважають загиблими. 14 осіб зникли безвісти.

Через повені без світла та звʼязку залишилися понад 6 тисяч будинків. В цілому більше 200 тисяч жителів префектури Кумамото були змушені евакуюватися.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби і підтопили населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській і Вінницькій областях.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки в 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить в біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.