Генштаб закликав не публікувати відомості про ЗСУ в соцмережах. Безпілотники над військовими об’єктами будуть збивати

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Генштаб закликав не публікувати відомості про ЗСУ в соцмережах. Безпілотники над військовими об’єктами будуть збивати

Минобороны

Генеральний штаб Збройних сил України закликав громадян не розголошувати відомості про пересування та розташування військ, а також попередив про збиття безпілотників над військовими об’єктами. Тим часом військове керівництво повідомило про розміщення Росією на кордоні трьох армійських груп, здатних до вторгнення.

Про це пресслужба Генштабу заявила у Facebook.

Прохання не робити фото- і відеозйомку, онлайн-трансляцію та публікації у соцмережах стосується місцезнаходження військ та їхнього майна, кількості техніки та особового складу, руху колон, режимних об’єктів, місць проведення навчань тощо.

«Прохання і надалі не розголошувати переміщення підрозділів Збройних Сил України! Номери техніки, види і кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямки та маршрути руху. Розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці», — йдеться в повідомленні.

Генштаб попередив про збиття будь-яких безпілотників біля військових об’єктів чи пересувань, а також про затримання та притягнення до відповідальності їхніх операторів.

Військове керівництво посилається в своєму зверненні на низку законодавчих актів щодо воєнного стану в 2018 році, а також на наказ Міноборони «Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони України, які містять службову інформацію» № 720 від 2016 року.