В Індії Instagram запустила аналог TikTok, коли той заблокували через прикордонний конфлікт із Китаєм

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Pixabay

В Індії компанія Facebook тестує додаток Reels — аналог TikTok від Instagram — після того, як Індія заблокувала роботу TikTok через прикордонний конфлікт із Китаєм. Про це повідомляє Business Insider.

Новина про це зʼявилася за кілька днів після того, як уряд Індії заборонив TikTok разом з 58 іншими додатками з Китаю. Business Insider повідомляє, що деякі користувачі Instagram в Індії вже мають функцію Reels в оновленні, і представник Facebook підтвердив, що компанія планує випустити цю функцію більш широко в усіх країнах світу.

Reels дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком, а потім ділитися ними на платформі. Платформа Reels схожа на TikTok у тому, що надає набір інструментів, які полегшують зйомку відео. Наприклад, під час запуску додаток пропонує таймер зворотного відліку, можливість налаштування швидкості відео та інші ефекти.

  • У 1962 році почалася китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання про лінію кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Вранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових в результаті прикордонного конфлікту в регіоні Ладакх. Незабаром стало відомо про загибель 20 індійських прикордонників.
  • Китай почав будівництво доріг і дамби на території Індії після конфлікту.
  • 6 липня Китай почав виведення військ зі спірного регіону в Індії.