В австралійському місті Мельбурн запроваджують жорсткий карантин на шість тижнів. Там живуть 5 мільйонів людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В австралійському місті Мельбурн запроваджують жорсткий карантин на шість тижнів. Там живуть 5 мільйонів людей

Linda Xu / Unsplash

В австралійському місті Мельбурн, де проживають 5 мільйонів людей, через активне поширення коронавірусу запроваджують жорсткий карантин на 6 тижнів.

Про це пише AFP.

За словами очільника штату Вікторія Деніеля Ендрюса, карантинні заходи почнуть діяти з 00:00 8 липня. За добу в місті виявили 191 новий випадок зараження коронавірусом.

«Це дуже великі цифри. Ніхто не хотів би перебувати в такому стані. Я знаю, що це завдасть величезних збитків. Буде дуже складно», — зазначив він.

Навчання знову переведуть у дистанційний формат, а кафе та ресторанам дозволять працювати винятково на виніс і доставку.

  • В Австралії через коронавірус закривають кордони між двома найнаселенішими штатами — Вікторією та Новим Південним Уельсом. Вони будуть закриті на невизначений термін. Востаннє кордони між штатами закривались аж у 1919 році — під час всесвітньої пандемії «іспанського» грипу.
  • У Новій Зеландії 16 червня, вперше за останні три з половиною тижні, виявили випадки коронавірусу. Міністр охорони здоров’я Девід Кларк заявив, що внутрішні послаблення карантину, які почали з минулого тижня, тимчасово призупиняють.