Після обіду з послом США президенту Бразилії стало зле. Зараз він чекає результатів тесту на коронавірус

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Після обіду з послом США президенту Бразилії стало зле. Зараз він чекає результатів тесту на коронавірус

Getty Images

Президент Бразилії Жаїр Болсонару, який називав коронавірус «маленьким грипом», виступав проти карантину та нехтував заходами безпеки, чекає результатів тесту на інфекцію. Про це повідомляє Reuters.

Президент скаржився на температуру і пішов здавати аналізи в понеділок. Йому зробили рентген легенів та не знайшли на ньому слідів хвороби. Наразі Болсонару почувається нормально, але ходить у масці.

Протягом останніх вихідних Болсонару брав участь у кількох подіях та був у близькому контакті з послом США під час святкування 4 липня, на якому ніхто не носив маску. На зустрічі з послом були також п’ятеро міністрів уряду Бразилії та син президента. Наразі в посла США немає симптомів, проте він також пройде тестування.

Популістський праворадикальний президент багаторазово критикував місцеві накази носити маску на людях, навіть після того, як суд зобов’язав носити маску його особисто. Болсонару також брав участь у мітингах проти соціальної дистанції, яку рекомендує ВООЗ.

Наразі Бразилія — друга в світі країна за поширеністю коронавірусу. У ній нараховується понад півтора мільйона випадків зараження, понад 65 тис. хворих померли.

Болсонаро вже здавав тест у березні, коли коронавірус підчепили кілька його помічників після візиту до помістя президента США Дональда Трампа у Флориді. Тоді бразильському лідеру пощастило не інфікуватися.

Результати його тестування будуть відомі найближчим часом.