Доказів самооборони немає, може переховуватися від слідства. Стерненку зачитали ухвалу про запобіжний захід

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Доказів самооборони немає, може переховуватися від слідства. Стерненку зачитали ухвалу про запобіжний захід

Сергій Моргунов / «Бабель»

Київський апеляційний суд оголосив ухвалу про обрання запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку, якого звинувачують у вбивстві, у вигляді тримання під вартою.

Про це активіст повідомив у Facebook.

«Якщо стисло, то все зводиться до того, що суд відмовився оцінювати докази та взаємовиключні експертизи. Ризик переховування вони вважають доведеним бо... мені загрожує серйозне покарання і раніше проти мене нафабрикували вже проваджень», — написав він.

Як повідомляє «5 канал», згідно з текстом ухвали, суд вважає, що Стерненко може переховуватися від слідчих. А сукупність доказів щодо підозри активіста в умисному вбивстві є достатньою для застосування обраного запобіжного заходу.

Таким чином, Апеляційний суд відкинув аргументи захисту щодо самозахисту Стерненка під час нападу. А колегія суддів апеляційної інстанції підтримала ухвалу судді Шевченківського райсуду.

Суд також відмовився віддати Стерненка на поруки громадським діячам і нардепам. За тиждень захист активіста подаватиме нове клопотання про зміну запобіжного заходу до Шевченківського райсуду Києва.