Пожежа на Луганщині: авіацію для гасіння пожежі не залучають — заважають бойовики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіація не може гасити лісову пожежу у Новоайдарському районі Луганської області через бойовиків «ЛНР». Вони не дають ніяких гарантій безпеки і відмовилися дотримуватися режиму тиші біля Сєвєродонецька.

Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Ми ще вчора вночі планували залучити авіацію ДСНС до гасіння пожеж. Два літаки стоять заправлені — і пальним, і водою. Але робили запит на ту сторону, і сєпари сказали, що ніяких гарантій безпеки вони не дають», — сказав він.

Гайдай зазначив, що додатково ризикувати життям людей ніхто не буде. Також він повторив, що причиною пожежі міг стати підпал.

У штабі Операції обʼєднаних сил (ООС) згодом заявили, що до гасіння пожежі залучили 444 військових, задіяли близько 60 одиниць техніки, зокрема безпілотники. Екіпажі санітарних автомобілів і 8 армійських вертольотів Мі-8 теж залучили до ліквідації пожежі.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнили, що осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове. У першому селі згоріли 23 житлові будинки, ще 80 дачних будинків згоріли в кооперативі «Вовче озеро».

  • Лісова пожежа у Луганській області розпочалася 6 липня. Вона охопила площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня її локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків, загинули 5 осіб і 9 постраждали. Людей евакуюють.