Міносвіти: Цьогорічним вступникам нададуть відстрочку від призову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міносвіти: Цьогорічним вступникам нададуть відстрочку від призову

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Цьогорічні абітурієнти, які підлягають призову на військову службу, зможуть отримати відстрочку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

«Досягнуті домовленості [між Офісом президента, Міносвіти та Генеральним штабом ЗСУ] дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання — пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», — зазначив виконуючий обовʼязки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Зазначається, що стосовно випускників коледжів та університетів напрацьовані рішення, які дозволять їм продовжити навчання за наступним ступенем освіти й отримати відстрочку від весняного призову.

МОН вже надало відповідні роз’яснення приймальним комісіям щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження своїх намірів і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

  • Міністерство освіти і науки звернулося до Міністерства оборони з проханням відтермінувати весняний призов для вступників до вищих навчальних закладів. У відомстві наголошують, що до них почали надходити численні звернення від абітурієнтів, які отримують повістки з військкоматів.