Група кораблів НАТО готується до навчань у Чорному морі. Вона зайде до Одеси

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Друга постійна середземноморська група НАТО (SNMG-2) під іспанським командуванням готується до військових навчань у Чорному морі з подальшим заходом до Одеси. Напередодні частина групи вже зайшла в море.

Про це повідомляє видання ABC з посиланням на слова іспанського капітана, командуючого натівської групи SN MG-2 Мануеля Агірре.

Група візьме участь у декількох навчаннях, зокрема в багатонаціональних Sea Breeze — 2020, які проходять в Україні. Кораблі НАТО пробудуть в Чорному морі 21 день. Вони відпрацьовуватимуть нові доктрини та бойові тактики, а також взаємодію з українськими кораблями.

Як повідомляв керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, 7 липня в Чорне море зайшла частина SNMG-2: корабель постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470), тральщики TCG Amasra (М 266) ВМС Туреччини, ESPS Tambre (М 33) ВМС Іспанії і ITS Gaeta (5554) з Італії. Тральщики відпрацюють пошук і знищення морських мін, а також супровід кораблів через мінні загородження.

У жовтні 2019 року ця група вже відвідувала Одесу.

Зараз в море ідуть фрегат Іспанії Alvaro de Bazan (F-101), а також турецькі та румунські фрегати. У навчаннях, імовірне, візьме участь і частий гість Чорного моря — ракетний есмінець Шостого флоту США USS Porter (DDG78).