Нардеп Деркач оприлюднив третю частину нібито міжнародних перемовин Порошенка. Цього разу з Путіним

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народний депутат Андрій Деркач та колишній прокурор Костянтин Кулик оприлюднили нові аудіозаписи нібито міжнародних перемовин п’ятого президента Петра Порошенка. Цього разу вони показали розмову із нібито президентом Росії Володимиром Путіним.

Аудіозаписи вони оприлюднили під час пресконференції 9 липня.

Як стверджує Деркач, розмова між людьми із голосами, схожими на Порошенка та Путіна, відбулася наприкінці квітня 2015 року. Спочатку обидва президенти начебто обговорили можливість введення миротворців на окуповану територію Донбасу. У цій розмові Порошенко нібито розповідав Путіну, що західні партнери вважають цю ідею «російською приманкою». Та і взагалі, що введення миротворців «великого ентузіазму» у західних партнерів не викликає. У відповідь на це начебто Путін доручив обговорити це на зустрічі міністрів закордонних справ обох країн.

Після цього нібито Порошенко запропонував, щоб представники Росії, ОБСЄ та України напередодні засідань у Мінську збиралися та обговорювали порядок денний і виходили з цих перемовин з «конкретними результатами».

Далі Порошенко начебто привітав Путіна із прийдешнім Днем праці, після чого президенти нібито почали говорити про ордени та медалі, які планують роздавати. Наприкінці розмови людина з голосом Путіна запитала у Порошенка про ситуацію всередині країни і як він з цим справляється, а наостанок попрощалася: «Обіймаю. До побачення».

«Плівки Деркача»

19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, йдеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами $1 млрд в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, при якому ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, в якій працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції в парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена на наглядові ради великих держпідприємств.