У Конгресі США звинуватили Twitter в «упередженості до консерваторів» та зажадали звіту про поводження з дописами Дональда Трампа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Videvo

У США двоє конгресменів від Республіканської партії звинуватили соцмережу Twitter в упередженому ставленні до консервативних користувачів і зажадали від неї звіту про поводження з дописами президента Дональда Трампа, які раніше маркували як фейк та «абʼюзивна поведінка».

Про це повідомляє Reuters.

Конгресмени з палати представників Конгресу Джим Джордан і Джеймс Сенсенбреннер у своєму листі до виконавчого директора Twitter Джека Дорсі заявили, що модерація контенту в соцмережі не нейтральна і часто цілиться у консерваторів.

«Дискримінація Twitter щодо консервативних голосів надзвичайно тривожна. Ці дії призвели до зростання занепокоєнь щодо систематичної заангажованості компанії у ставленні до політичних промов і обману користувачів платформи шляхом незбалансованого застосування умов надання послуг», — йдеться у листі.

Конгресмени поскаржились на травневе рішення Twitter, коли допис Трампа про шахрайство у поштовому голосуванні на прийдешніх виборах позначили як фейк. Тоді соцмережа заявила, що допис може «заплутати виборців».

Республіканці також згадали поводження Twitter із дописом Трампа про створення «автономної зони» у Вашингтоні, якій президент погрожував застосуванням «серйозної сили». Соцмережа визначила допис як такий, що порушує правила про «абʼюзивну поведінку», але не видалила його.

Ще конгресмени звинуватили неназваного співробітника Twitter у використанні «образливих виразів» по відношенню до президента й посадовців Білого дому. Речник компанії підтвердив отримання листа, але відмовився коментувати його.

Автори листа зажадали від Twitter надання обліку рішень щодо модерації контенту, які торкнулися американців у минулому році, а також попросили документи, що висвітлюють рішення про маркування дописів Трампа.