«Подільський суд — не найдорожчий, зустрінемося в апеляції». Журналіст Бігус відреагував на рішення щодо позову сина Гладковського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Подільський суд — не найдорожчий, зустрінемося в апеляції». Журналіст Бігус відреагував на рішення щодо позову сина Гладковського

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Журналіст Денис Бігус, редактор Bihus.Info, заявив, що подаватиме апеляцію на рішення Подільського суду, який зобов’язав його спростувати інформацію про причетність сина ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігоря до розкрадань у сфері оборони.

Про це він розповів у своєму відеозверненні на YouTube.

«Я вітаю вас, Ігоре, з перемогою у першій інстанції. Ми всі знаємо, що Подільський суд не найдорожчий суд. Зустрінемося в апеляції», — сказав Бігус, звертаючись до Гладковського.

Журналіст назвав рішення суду «абсурдним». «Гладковський вимагав спростувати все, весь ефір, тобто абсолютно все, що у ньому було сказано, включаючи те, що мене звуть Денис Бігус. А це неспростований, як на мене, факт. Незважаючи на абсурдність, суд цей позов задовольнив», — сказав журналіст у відео.

Подільский районний суд зобовʼязав журналістів Bihus.Info спростувати інформацію про причетність сина Олега Гладковського Ігоря до розкрадань у сфері оборони. Зокрема, журналісти мають заявити, що Гладковський-молодший не має будь-якого відношення до компанії «Оптимумспецдеталь» та схем розкрадання мільйонів на оборонці, російської контрабанди і відмивання грошей. Крім того, суд стягнув на користь сина Гладковського судовий збір.

  • У лютому торік журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання в оборонному комплексі.
  • Згідно з розслідуванням, оборонні заводи закуповували для техніки деталі з Росії, а запчастини завозилися контрабандою без перевірки якості. Контрабанду відмивали через фірми, які перебували під контролем осіб, наближених до «Укроборонпрому». До схеми також причетні власник «Оптимумспецдеталі» Андрій Рогоза і його бізнес-партнер Віталій Жуков.
  • 30 квітня Національне антикорупційне бюро оголосило підозри шістьом особам у справі про розкрадання коштів у сфері оборони.
  • У травні Олегу Гладковському в межах розслідування зловживань із оборонним замовленням збільшили суму інкримінованих збитків з 10,62 млн грн до понад 17,44 млн грн.