Сезон атлантичних ураганів розпочався на два тижні раніше. Очікують, що він буде суворішим, ніж зазвичай

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Сезон атлантичних ураганів розпочався на два тижні раніше. Очікують, що він буде суворішим, ніж зазвичай

Michael M / Unsplash

Сезон атлантичних ураганів в 2020 році почався раніше, ніж очікували. Крім того, цього літа територія, яку зачіпає негода розширилася далі на північ.

Про це пише Washington Post.

Ввечері 5 липня над відкритими водами північно-західної Атлантики виник тропічний шторм «Едуард». Він сформувався завдяки тому, що температура поверхні води в океані піднялася до 27 градусів, що на кілька градусів вище, ніж норма. «Едуард» може свідчити про тривалий і суворий сезон ураганів, який вже встановив рекорди, повʼязані з аномально теплими водами океану.

Сезон тропічних штормів почався ще 16 травня, задовго до появи «Едуарда». Це на два тижні раніше, ніж передбачалося (урагани очікували 1 червня). Науковці частково повʼязують активність атлантичних штормів з потеплінням океанічних вод через зміни клімату. Це означає, що регіони і пори року, які раніше були дуже холодними для тропічних штормів, тепер стали для них більш сприятливі.

  • Атлантичний сезон ураганів — умовна назва щорічного періоду формування найбільш інтенсивних ураганів в середній частині північної половини Атлантичного океану.
  • Тропічні циклони, що утворюються у цій зоні, називаються, залежно від інтенсивності, ураганами, тропічними штормами або тропічними депресіями. Можливі жертви і руйнування. В період сезону метеорологічні служби США і, меншою мірою, інших країн регіону ведуть активний моніторинг тропічної активності.
  • Пік тропічної активності в регіоні сягає максимуму наприкінці літа. Тоді різниця між температурами повітря у верхніх шарах атмосфери і добре прогрітою поверхнею води стає максимальною. За спостереженнями метеорологів, в цьому році в двох милях на схід від центру Майамі температура поверхні моря минулого тижня піднялася до 92,5 градусів. Це найвищий показник за всю історію спостережень.