Поліція попереджає про «автомобілі-двійники». Водії дізнаються про них завдяки системі автофіксації ПДР

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Патрульна поліція наголошує про збільшення випадків виявлення «автомобілів-двійників». Зловмисники купують авто, а потім підробляють або замінюють ідентифікаційні номери кузова, двигуна без дозволу відповідних органів.

Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції і навели приклад.

До поліції нещодавно звернулася жителька Білої Церкви про те, що на їй надійшло шість адмінматеріалів про порушення швидкісного режиму у Києві, яке фіксує система фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Хоча жінка стверджувала, що їздила на своєму Range Rover лише по Білій Церкві.

Інспектори згодом зупинили інший Range Rover у місті Вишневе, марка, колір та державні номерні знаки якого були ідентичні авто заявниці. За кермом перебував чоловік, який повідомив, що документів на транспортний засіб немає, а номера кузова авто не відповідали базам даних.

На порушника патрульні склали адмінматеріали за керування транспортним засобом без документів та державного номерного знаку. Надалі цією справою займатимуться слідчі.

У поліції нагадують, що будь-які маніпуляції по підробці номерних знаків чи документів – злочин, за це передбачена кримінальна відповідальність.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть у всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.