На пляжах Києва знайшли кишкову паличку. Вода не відповідає вимогам для безпечного купання

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Столичне управління Держпродспоживслужби виявило перевищення різних норм, зокрема і кишкову паличку, у воді на пляжах Києва.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Досліджені проби води відкритих водойм станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на пляжах «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина» та «Чорторий» виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички. Також перевищену кількість бактерій групи кишкової палички знайшли на пляжі «Тельбін». На пляжі «Галерний» зареєстрували наявність дрібних водоростей.

Також у відомстві розповіли, що на низці столичних пляжів вода у питних фонтанчиках також не відповідає нормам.

  • В Одесі людям рекомендують утриматися від купання на міських пляжах — вода не відповідає санітарним вимогам.
  • 30 червня Одеський обласний лабораторний центр опублікував результати дослідження рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одесі та Одеській області. Відповідно до цього дослідження, 13 із 93 проб морської води не відповідають нормі. Ці проби брали на пляжах у Одесі, а саме на «Аркадії», «Дельфіні», а також на пляжах в районі 10-ї, 13-ї та 16-ї станцій Великого Фонтану.