Офіс генпрокурора засекретив рішення щодо закриття провадження проти глави САП Холодницького

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:
Офіс генпрокурора засекретив рішення щодо закриття провадження проти глави САП Холодницького

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Рішення про закриття дисциплінарного провадження щодо очільника САП Назара Холодницького ухвалили 2 липня на засіданні кадрової комісії. Про це «Бабелю» повідомили в Офісі генерального прокурора у відповіді на інформаційний запит.

Повному тексту рішення кадрової комісії щодо Холодницького присвоять гриф «Для службового користування» — тобто ця інформація з обмеженим доступом.

В Офісі генпрокурора зазначили, що не можуть дати аргументи, на основі яких відкрили провадження, адже скарзі на Холодницького також присвоїли гриф «Для службового користування».

Про що йдеться?

Дисциплінарне провадження щодо Холодницького ініціювала генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Офіс генерального прокурора проводив два службових розслідування щодо Холодницького, які ініціювала генпрокурор 26 і 28 травня. Ними займалися дві службові комісії, які очолювали заступники Венедіктової — Андрій Любович і Ігор Мустеца.

В Офісі генпрокурора на запит відповіли, що до кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг також надійшло звернення народних депутатів щодо вчинення Холодницьким дисциплінарного проступку.

Депутат Олександр Качура зібрав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького через «некомпетентність» і «порушення процесуальних строків».

  • 26 травня генпрокурор Ірина Венедіктова звинуватила САП у неналежній роботі та пообіцяла на це відреагувати. Вона дорікала відомству і Холодницькому в незавершенні низки резонансних справ. Згодом САП відповіла на звинувачення, пояснивши, що всі справи їй дісталися у спадок від дореформеної ГПУ.
  • Венедіктова доручила провести службову перевірку щодо Холодницького.
  • У листопаді 2020 року закінчується 5-річний термін, на який Холодницького призначили главою САП.