Нардеп Качура: Для зустрічі з Єрмаком всю суть майбутньої розмови мені запропонували викласти його раднику

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Качура: Для зустрічі з Єрмаком всю суть майбутньої розмови мені запропонували викласти його раднику

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Стиль спілкування нинішнього глави Офісу президента Андрія Єрмака з депутатами є більш дипломатичним на відміну від його попередника Андрія Богдана, проте домогтися з ним зустрічі непросто.

Про це в інтервʼю «Бабелю» розповів нардеп «Слуги народу» Олександр Качура.

«Я мало з ним спілкувався. У мене є його номер телефону, хотів з ним зустрітися. Звернувся до радника, щоб така зустріч відбулася. Мені сказали повністю переказати предмет зустрічі раднику. Я відмовився, я народний депутат, маю право. Напевно, актуалізую це питання, подзвоню напряму», — відповів Качура.

На його думку, керівника Офісу не повинні обмежувати від думки народного депутата. «Треба виділяти час, як це робить [заступник голови ОП] Сергій Трофимов, який приймає нардепів по пʼятницях», — додав нардеп.

Також Качура зазначив, що проблема комунікації Офісу президента з нардепами полягає у несвоєчасному інформуванні. «Наприклад, питання Консультативної ради. Потрібно було заздалегідь попередити, щоб не було заворушень серед депутатів», — пояснив він.

Що стосується комунікації з Кабінетом міністрів, нардеп зазначив, що «продовжується проблема Олексія Гончарука». «Кабмін вважає, що ми — його юридична канцелярія, і повинні брати все, що він подає. Наприклад, програму виходу з кризи, про яку представники профільного комітету дізналися зі ЗМІ — їх ніхто не запрошував на обговорення, не радився. Та ж історія була з програмою Кабміну — документом, який важко назвати програмою», — додав він.