Ексадвоката Трампа повернули до вʼязниці. Він порушив умови перебування на волі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексадвоката Трампа повернули до вʼязниці. Він порушив умови перебування на волі

Drew Angerer / Getty Images

Федеральний суд США в Мангеттені повернув до вʼязниці колишнього адвоката президента США Дональда Трампа Майкла Коена, оскільки він порушив умови перебування поза вʼязницею.

Про це пише CNN.

Адвокат Коена Джеффрі Левін пояснив, що його підзахисному було наказано зʼявитися до федерального суду в Мангеттені, щоби змінити статус його перебування на волі. Затримання Коена відбулося після того, як він не погодився з умовами федерального моніторингу, а саме — з вимогою не спілкуватися зі ЗМІ.

«Я ніколи в житті не бачив такого формулювання, яке позбавляло б людину її права на першу поправку Конституції США у спілкуванні з медіа», — зауважив Левін.

Адвокат Коена додав, що захист висловив заперечення правоохоронцям і запитав, що можна зробити для розвʼязання цього питання. Але у відповідь був виданий ордер, і «представники Офісу маршалів США прийшли з наручниками, щоб закувати Майкла Коена».

  • У середині квітня стало відомо, що у США через спалах коронавірусу з вʼязниці достроково випустили Майкла Коена, засудженого у справі про фінансування Трампом своєї виборчої кампанії.
  • У грудні 2018 року Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями у низці злочинів, зокрема в незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину цих коштів виплатили за мовчання ексфотомоделі Карен Макдугал і колишній порноакторці Стефані Кліффорд (вона ж Стормі Денієлс). Обидві стверджували, що мали інтимний звʼязок із Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.
  • Коен визнав, що платив жінкам за мовчання, «щоб допомогти Трампу в його кампанії». Трамп заявив, що ніколи не просив свого колишнього адвоката порушувати закон.