Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним». МЗС країни викликало через це українського посла

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним». МЗС країни викликало через це українського посла

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Міністерство закордонних справ Грузії вдруге викликало посла України в Тбілісі Ігоря Долгова після заяви глави виконавчого комітету Національної ради з реформ і експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС Грузії.

Грузинська сторона стурбована заявами Саакашвілі і вважає їх недопустимими. У МЗС наголосили, що такі заяви завдають шкоди відносинам двох країн. Там також висловили надію, що українська сторона дасть правильну оцінку заявам Саакашвілі.

Крім того, міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані звязався з українсьим колегою Дмитром Кулебою, який висловив стурбованість через інцидент та пообіцяв прояснити ситуацію з Саакашвілі.

Що сталося?

Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним» і заявив, що «ні на секунду» не визнає законність ситуації в країні.

«Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я ні на секунду не визнаю його законність і ні на секунду не визнаю законність існуючої в Грузії ситуації. Це незаконна ситуація», — заявив Саакашвілі, цитує «Грузия Online».

У відповідь на це глава комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі заявив, що ці висловлювання не залишаться без реагування, і за це спитають з України.