Слідчий ДБР Корецький, який розповів про тиск у справі Порошенка, звернувся до суду через можливе звільнення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Слідчий ДБР Корецький, який розповів про тиск у справі Порошенка, звернувся до суду через можливе звільнення

ДБР

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом керівника групи слідчих Держбюро розслідувань Олега Корецького до ДБР. Про це повідомляє пресслужба суду.

Серед вимог позову — визнати протиправним попередження в. о. директора ДБР Олександра Соколова про майбутнє звільнення Корецького. Позивач також просить суд скасувати наказ від 17 червня про зміни до штатного розкладу ДБР.

Справу розглядатимуть за спрощеною процедурою і без виклику сторін.

Раніше у ДБР заявляли, що Корецький планував звільнятись через «злив» службової інформації, «що знайшло своє підтвердження під час службового розслідування із застосуванням поліграфу». Водночас в інтервʼю «Главкому» він заявив, що його будуть намагатись звільнити, він це оскаржуватиме через суд.

Про що йдеться?

8 липня 2020 року Олег Корецький заявив, що з травня минулого року існувало 13—15 справ, в яких фігурував Порошенко. За більшістю з них провели всі слідчі дії й у січні-лютому потрібно було ухвалювати рішення щодо них — закривати чи передавати до суду.

При цьому, вважає Корецький, 80% справ, порушених щодо Порошенка, треба закрити через їхню безперспективність.

Він додав, що звернувся до керівництва ДБР і сказав, що, на його думку, низку справ треба закривати, бо перспектив у них немає. Після цього на нього почався «сильний тиск».