Після нових правил в’їзду до Хорватії відклали рейс, який у обід мав вилетіти з Києва. Пасажири пройдуть тест за 2,1 тис. грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пасажири літака рейсу Бориспіль — Пула авіакомпанії Windrose, які мали в обід 11 липня вилетіти в Хорватію, муситимуть пройти ПЛР-тест на коронавірус після нових правил в’їзду до країни. Їхній рейс поки відклали.

Про це повідомили у пресслужбі авіакомпанії.

В авіакомпанії розповідають, що одразу ж після отримання інформації про рішення хорватського уряду звернулися за відповідною допомогою до посольства України в Хорватії.

У диппредставництві наголосили, що всі без винятку пасажири, включаючи немовлят та дітей, повинні пройти ПЛР-тест. Після цього авіакомпанія відклала рейс 7W771, який мав вилетіти о 12:30, до 21 год. для забезпечення виконання вимог.

В авіакомпанії додають, що пасажири рейсу мають можливість пройти ПЛР-тест у діючій цілодобовій лабораторії в «Борисполі». У цій ситуації лабораторія гарантувала видачу результату протягом шести годин, в той час, як у робочому порядку результати видають протягом 24 годин. Вартість становить 2 100 грн.

У Windrose наголошують, що літак готовий до рейсу і очікує на пасажирів. Ситуація з подальшою затримкою виключається.

  • Українці, які їдуть до Хорватії з туристичною метою або навчаються там, мають привезти з собою ПЛР-тест на коронавірус із негативним результатом. Тесту має бути не більше ніж 48 годин. Якщо тесту з собою немає — 14-денна самоізоляція є обовʼязковою.
  • МЗС розробило карту подорожей під час пандемії, щоб українці змогли планувати поїздки за кордон.