У Росії оголосили про завершення випробувань вакцини від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Росії оголосили про завершення випробувань вакцини від коронавірусу

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Московський державний медичний університет імені Сеченова заявив про успішне завершення досліджень вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомляє «Дождь».

Клінічні випробування препарату тривали з 18 червня. У них брали участь 38 добровольців, яких розділили на дві групи. Інʼєкція не призвела до негативних впливів на організм, за винятком підвищеної температури тіла в перші дні після вакцинації.

«Безпека вакцини підтверджена. Вона відповідає безпеці тих вакцин, які зараз присутні на ринку», — сказав директор Інституту медичної паразитології, тропічних і трансмісивних захворювань Сеченовського університету Олександр Лукашев.

Планується, що першу групу добровольців випишуть з лікарні 15 липня, а другу — 20 липня. Зазначається, що вакцину розробили фахівці російського Національного дослідницького центру епідеміології і мікробіології імені М. Ф. Гамалії.

  • Раніше повідомлялося, що тільки дві з 17 потенційних вакцин від коронавірусу пройшли випробування, а дієвий препарат зʼявиться не раніше 2021 року.
  • В кінці червня ВООЗ повідомляла, що на вакцину і препарати від коронавірусу знадобиться понад $30 мільярдів. Раніше про тестування вакцини на людях повідомили Китай, Японія та Індія.