Активіст Стерненко заявив, що слідство у справі про напад на нього зупинили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Активіст Сергій Стерненко заявив, що слідство у справі про напад на нього зупинили. За його словами, пошук замовників та організаторів злочину, внаслідок якого загинув нападник Іван Кузнєцов, тепер може тривати роками.

Про це Стерненко написав у Facebook.

«Формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство (так, коли тебе намагаються позбавити життя на замовлення, то це у нас хуліганство) виконавця Олександра Ісайкула», — написав він, додавши, що це означає зупинення всіх слідчих дій.

Стерненко просив прокурора виділити провадження щодо нападника Ісайкула в окреме, щоб не зупиняти основне розслідування. Активісту відмовили.

«Практично це означає, що Ірина Венедіктова за сприяння Авакова та за погодженням із Зеленським відмазує всіх причетних до спроб мене вбити. Відповідно, це ж стосується і всіх нападів на інших активістів в Одесі. Та і ще двох попередніх нападів на мене», — написав Стерненко.

Активіст також заявив, що «слідчий почав займатися процесуальним терором» — він надіслав йому пʼять повісток на кожен день тижня з вимогою прибути до СБУ для ознайомлення з матеріалами справи проти нього. «Такі дії слідчого — це тиск, спрямований на виконання протиправної вказівки Венедіктової негайно передати справу в одеський суд та засудити мене за необхідну оборону», — каже Стерненко.