«Шансів немає»: міністр Кулеба заявив, що ЄС не відкриє кордони для українців з 14 липня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Pixabay

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що під час перегляду ЄС країн, з якими дозволять відкривати кордони з 14 липня, Україна не потрапить в оновлений список.

Про це він розповів в інтерв’ю «Сегодня».

За його словами, в ЄС орієнтуються на середній показник захворюваності на коронавірус в країнах-членах. Наразі він становить 16,3 людини на 100 тисяч населення. В Україні ж цей показник перевищує 60.

«На найближчий перегляд шансів немає. Тому що, як я вже згадав, наші цифри зараз, мʼяко кажучи, набагато гірші, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС, щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, а й про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом», — підкреслив Кулеба.

  • МЗС розробило карту подорожей під час пандемії, щоб українці змогли планувати поїздки за кордон.
  • Європейський Союз наприкінці червня визначив 14 країн, для яких з 1 липня відкриє свої зовнішні кордони. України у списку немає. Але перелік переглядатимуть що два тижні.