Зеленський відкликав постанову про призначення місцевих виборів. У «Слузі народу» кажуть про «технічні неузгодженості»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський відкликав постанову про призначення місцевих виборів. У «Слузі народу» кажуть про «технічні неузгодженості»

Facebook / Офіс президента

Верховна Рада на прохання президента Володимира Зеленського відклала розгляд законопроєкту постанови № 3809 про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня.

Про це на позачерговому засіданні Ради заявив перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук, повідомляє Укрінформ.

«Президент направив до Верховної Ради листа з тим, щоб у сьогоднішньому порядку денному прибрати проєкт № 3809. […] Прошу врахувати це при розгляді питань порядку денного», — сказав Стефанчук. Причини такого рішення Зеленського не пояснили.

При цьому нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура повідомив у Telegram, що президент відкликає проєкт постанови, оскільки в ньому «є деякі технічні неузгодженості».

На позачерговому засіданні 13 липня Рада мала розглянути проєкт постанови «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня)».

Парламентський комітет з організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування планує терміново внести уточнення в проєкт постанови про проведення місцевих виборів. У проєкті постанови упущені вибори до районних рад, і комітет збирається виправити цей недолік.