Близько сотні мільйонерів попросили підняти їм податки заради боротьби з COVID-19

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Близько сотні мільйонерів попросили підняти їм податки заради боротьби з COVID-19

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

83 мільйонери з різних країн підписали відкритий лист, в якому попросили уряди збільшити їхні податки, щоб спрямувати отримані кошти на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу.

Лист називається Millionaires for Humanity («Мільйонери за людство»).

«Ми не дбаємо про хворих у палатах інтенсивної терапії. Ми не водимо машини швидкої допомоги, які доставлятимуть хворих у лікарні. Ми не поповнюємо запаси продуктових магазинів і не доставляємо їжу від дверей до дверей. Але у нас є багато грошей, які вкрай необхідні зараз і будуть потрібні в майбутньому, коли наш світ буде оговтуватися від цієї кризи», — пишуть у повідомленні.

Серед 83 осіб, які підписали лист, — Ебігейл Дісней (спадкоємиця Уолта Діснея), Джеррі Грінфілд (співзасновник американської марки морозива Ben & Jerryʼs), Річард Кертіс (сценарист і продюсер, який працював над серіалом і фільмами про містера Біна). Більшість підписантів — зі США, але є також громадяни Великої Британії, Нідерландів, Німеччини та Нової Зеландії.

«Проблеми, викликані COVID-19, не можна вирішити за допомогою благодійності. [...] Забезпечити адекватне фінансування наших систем охорони здоровʼя, шкіл і безпеки можна за рахунок збільшення податків найбагатших людей планети, таких як ми. [...] Тому, будь ласка, обкладіть нас податками. Це правильний вибір. Це єдиний вибір», — кажуть у листі.