У США кожна сота людина хворіє на коронавірус. Експерти кажуть, що це лише «верхівка айсберга»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У США продовжує «неконтрольовано» поширюватись коронавірус — у кожного сотого американця позитивний тест на COVID-19. Про це повідомляє CNN.

Місцеві і державні лідери повідомили, що в останні тижні фіксують більше нових випадків через послаблення карантину — дозволили масові зібрання та відкрили бари. У багатьох штатах середній вік хворих знизився й все більше молодих людей отримують позитивний результат тесту, ніж було на початку пандемії. У штаті Луїзіана посадовці повідомляють, що понад третину нових випадків фіксують серед людей у ​​віці 29 років або молодше.

Щонайменше у 36 штатах є вимоги щодо обовʼязковості масок і понад половина штатів призупинила послаблення карантину. Проте у штаті Флорида, де немає обовʼязкового носіння масок, за день зафіксували 15 300 нових хворих. Мер міста заявив, що цифри «вийшли з-під контролю».

Генеральний хірург США Джером Адамс заявив, що за 2—3 тижні країна може переламати зростання нових випадків, але це залежить від того, чи будуть люди носити маски та дотримуватись безпечної дистанції.

Зростаюча кількість нових хворих у США може бути лише «верхівкою айсберга», оскільки експерти часто підкреслюють, що число випадків зараження може бути приблизно в 10 разів вище, ніж повідомляється. І, згідно з новими оцінками Центрів з контролю і профілактики захворювань, майже 40% інфікованих американців не відчували жодних симптомів.

По всій країні чиновники у сфері охорони здоровʼя бʼють на сполох з приводу числа інфікованих пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою. За останні 13 днів в окрузі Маямі-Дейд число пацієнтів з коронавірусом збільшилось на 65%, на 67% виросла кількість пацієнтів, які знаходяться в реанімації та на 129% збільшилась кількість пацієнтів, яким потрібна штучна вентиляція легень.

Проте, попри спалах коронавірусу, у Флориді 11 липня відкрили найбільший у світі центр розваг Disney World.

В окрузі Лос-Анджелес представники охорони здоровʼя повідомили про понад 3 300 нових випадків у неділю, 12 липня — це другий за величиною щоденний показник захворюваності за останній тиждень. Чиновники заявили, що шпиталізували близько 2 100 осіб, що значно більше, ніж місяць тому.

  • За даними Університету Джонcа Гопкінса, в США зареєстрували понад 3,3 мільйона випадків коронавірусу, 135 205 американців померли.
  • Серед військових США у Японії спалах коронавірусу. Паралізовано одну з найбільших авіабаз у світі.